نماینده گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی: ۸۰ درصد سدهای خراسان رضوی خشک شده است ۵۲۱ فرزند بی سرپرست در آغوش خانواده‌های جدید | اجرای کامل طرح شیرخوارگاه‌های بدون فرزند در خراسان رضوی کمبود کدام ویتامین‌ها عوامل سیاهی دور چشم هستند؟ اعلام ۹۶۴ مورد کودک‌آزاری به اورژانس اجتماعی خراسان رضوی + فیلم مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی: سال گذشته سیر صعودی طلاق در خراسان رضوی متوقف شد خدمات فنی خودرویی در صدر تخلفات صنفی مشهد کاهش آلودگی صوتی با کاشت درخت حمله ناگهانی پلنگ، باغدار گلبهاری را مصدوم کرد کشف یک مزرعه استخراج غیرمجاز رمزارز در مشهد (۲۷ تیر ۱۴۰۳) افزایش هفتاددرصدی شمار اعضای پیوندشده از بیماران مرگ مغزی در مشهد (۲۷ تیر ۱۴۰۳) هشدار سازمان بهداشت جهانی درمورد خطر همه‌گیری جدید ورود ۵۴ هزار و ۲۵۹ زائر در تاسوعا و عاشورای حسینی از طریق پایانه‌های مسافربری به مشهد قیمت بلیت پرواز نجف-تهران به ۱۲ میلیون تومان رسید گذرنامه زیارتی اربعین چندروزه صادر می‌شود؟ + جزئیات پلمب یک واحد صنفی به‌دلیل عرضه مرغ تاریخ‌گذشته در سبزوار (۲۷ تیر ۱۴۰۳) بازرس کل خراسان رضوی: سیل ۲۶ اردیبهشت مشهد با قصور همراه بوده است اشک‌های پسر ۱۹ ساله‌ای که یک نفر را در مشهد به قتل رساند + عکس ترفندهای تمیز کردن خانه چرا مردان نباید مجرد بمانند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (٢٧ تیر ١۴٠٣) | بارش رگباری باران در نیمه شمالی استان در اواخر هفته مصرف بی‌رویه‌ مُسکن‌ها می‌تواند برای بدن مضر باشد
سرخط خبرها

واکسن‌های کرونا تا چه مدت موثر و ماندگار هستند؟

  • کد خبر: ۹۵۱۹۹
  • ۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۸
واکسن‌های کرونا تا چه مدت موثر و ماندگار هستند؟
بررسی‌ها نشان می‌دهد تاریخ انقضای واکسن‌های کرونا، بین ۶ تا ۹ماه است؛ با این حال مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو، در این‌باره می‌گوید که نوع واکسن، تاریخ مصرف آن را مشخص می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، واکسن‌های کرونا در جهان که تاکنون وارد چرخه مصرف شده‌اند، اغلب دارای تاریخ انقضای ۶ تا ۹ ماهه هستند که شامل واکسن‌های خارجی و داخلی می‌شود.

سازمان غذا و دارو به‌عنوان متولی صدور مجوز تولید واکسن در کشور، برای واکسن‌های کرونا که در داخل کشور تولید می‌شوند، بنابر نوع فرمولاسیون آنها، تاریخ انقضا صادر کرده است.

محمدرضا اینانلو، مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو، در این‌باره توضیح می‌دهد: «موضوعی که قابل بحث است، نوع واکسن‌های موجود است. واکسن‌های mRNA ناپایدارتر هستند و در دمای پایین نگهداری می‌شوند، اما واکسن‌های غیرفعال و پروتئینی پایدارتر هستند. واکسن‌های مدرنا و فایزر ناپایدارتر هستند، اما سینوفارم، چون غیرفعال است، ۲سال پایداری دارد.»

مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو، در ارتباط با واکسن‌های تولید داخل می‌گوید: «واکسن‌های برکت و اسپایکوژن ۲سال پایداری داده‌اند. به‌مدت یک سال در حال انجام مطالعه هستند و تعهد برای ادامه پایداری داده‌اند و به مرور داده‌های علمی آن‌ها می‌رسد. بر این اساس به‌مدت ۲سال به‌دلیل ماهیت واکسن پذیرفته شده است.»

براساس اعلام اینانلو، هنگام ورود واکسن به بازار، مطالعات بررسی می‌شود و اگر مطابقت نداشته باشد، اجازه ورود داده نمی‌شود.

این کار در کشور‌های دیگر هم مرسوم است مثلا در آمریکا وقتی تاریخ پایداری افزایش یافت، سری ساخت‌ها را برای تاریخ جدید اعلام کردند و مصرف شد. این موارد به‌دلیل شرایط خاص واکسن‌های کووید است و طبیعتا نوع واکسن اهمیت زیادی دارد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->